Nieuws

Subsidieregeling geรฏntegreerde gewasbescherming

๐—•๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป๐—ธ๐—ผ๐—ฟ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐˜‚๐—ฏ๐˜€๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ด๐—ฒรฏ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ด๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜„๐—ฎ๐˜€๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ด๏ฝก ๐——๐—ถ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜€๐˜‚๐—ฏ๐˜€๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ถ๐—บ๐˜‚๐—น๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ ๐—ผ๐—บ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—ฒ๐—ป ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐˜๐—ฒ ๐˜‡๐—ฒ๐˜๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—บ ๐—ด๐—ฒรฏ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ด๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜„๐—ฎ๐˜€๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป.

ย 

Er is subsidie aan te vragen voor รณf een innovatieproject รณf een bedrijfsmiddel. De subsidie is aan te vragen van 1 september tot en met 29 september 2023. Als er aan de voorwaarden wordt voldaan, is de hoogte van de subsidie 50% van het innovatieproject of bedrijfsmiddel.

De minimale subsidie op het project is โ‚ฌ 10.000,- ( dus minstens voor โ‚ฌ 20.000,-projectkosten) of โ‚ฌ 5.000,- op een bedrijfsmiddel (dus minstens voor โ‚ฌ 10.000,- investeren in een bedrijfsmiddel). Kanttekening bij het innovatieproject is dat deze subsidie altijd in een samenwerkingsverband van een landbouwbedrijf en een onderzoeksorganisatie moet worden aangevraagd.

ย 

Vooral het onderdeel bedrijfsmiddel lijkt erg interessant. Het bedrijfsmiddel moet minimaal een van de volgende 5 bewerkingen kunnen uitvoeren: vernietigen, maaien, verhakselen, kapot frezen of inwerken. Als voorbeelden noemt RVO messenwals, messenrol, schijveneg, rotorkopeg en ecoploeg.

ย 

๐™‡๐™š๐™ฉ ๐™ค๐™ฅ: ๐™๐™š๐™ฉ ๐™จ๐™ช๐™—๐™จ๐™ž๐™™๐™ž๐™š๐™—๐™ช๐™™๐™œ๐™š๐™ฉ ๐™ฌ๐™ค๐™ง๐™™๐™ฉ ๐™ซ๐™š๐™ง๐™™๐™š๐™š๐™ก๐™™ ๐™ค๐™ฅ ๐™ซ๐™ค๐™ก๐™œ๐™ค๐™ง๐™™๐™š ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™—๐™ž๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™ฃ๐™ ๐™ค๐™ข๐™จ๐™ฉ.

ย 

Voor een verdere uitleg verwijzen wij u naar de volgende link: https://www.rvo.nl/subsidi…/geintegreerde-gewasbescherming

ย 

Voor vragen of het aanvragen van de subsidie, neem dan gerust contact met ons op. Hans Janssen neemt de aanvragen vanaf 1 september voor zijn rekening. Hij is per mail te bereiken hjanssen@admifa.nl of telefonisch vanaf 30 augustus.